O produktu

ProfiChondro original OMEGA® je komplexní doplněk stravy s jedinečným složením pro udržení zdravých a pružných kloubů. Obsahuje látky a přírodní extrakty s ověřenými účinky. Jejich působení je unikátně posílené díky kombinaci ranní dávky s obsahem glukosamin sulfátu s večerní dávkou bohatou na omega-3 nenasycené mastné kyseliny pro každodenní optimální péči o klouby.

  • posílená péče o klouby a chrupavku
  • pro udržení zdravých a pružných kloubů
  • pro správnou funkci kloubních chrupavek
V novém složení ranní dávky je nyní navíc: extrakt curcumin s piperinem a nativní kolagen typu II

Extrakt curcumin z kurkumy má výjimečné účinky na udržení zdravých a pružných kloubů potvrzené klinickými studiemi.1 Je doplněný o extrakt piperin, který významně zlepšuje vstřebávání a využití curcuminu v těle.2

Další novinkou je přidaný nativní kolagen typu II v přirozené formě trojšroubovice. Tento typ kolagenu je nejvíce zastoupený v kloubní chrupavce.

Základní složkou ProfiChondro OMEGA<sup>®</sup> je glukosamin sulfát v denní dávce 1500 mg (ve 2 tob. ranní dávky), doplněný o extrakt Boswellia serrata, kolagen typu I a vitamin C. Glukosamin sulfát patří mezi nejpoužívanější účinné látky v kloubní výživě, a to i díky mnoha klinickým studiím.3 V těle je glukosamin sulfát surovinou syntézy kyseliny hyaluronové obsažené v kloubním mazu a syntézy proteoglykanů, které společně s kolagenem tvoří pevnou a zároveň pružnou hmotu kloubních chrupavek.

Boswellia serrata (kadidlovník pilovitý) pomáhá udržovat klouby pružné a zdravé.4 Kolagen typu I se nachází ve šlachách, vazech, meniscích a kostech. Vitamin C podporuje tvorbu kolagenu pro správnou funkci kloubních chrupavek.

Užívání ranní dávky s glukosaminem unikátně doplňují tobolky večerní dávky bohaté na omega-3 mastné kyseliny pro posílený účinek. Tento účinek byl potvrzený klinickou studií.5

ProfiChondro OMEGA® pečuje o Vaše klouby po celý den.

Citace vědeckých článků:

1 Grower A. K., Samson S.: Benefits of antioxidant supplements for knee osteoarthritis: rationale and reality. Nutrition Journal 2016; 15:1.
2 Shoba G., Joy D., et al.: Influence of piperine on the pharmacokinetics of curcumin in animals and human volunteers. Planta Med 1998; 64(4): 353-356.
3 Pavelka K. et al.: Glucosamine sulfate use and delay of progression of knee osteoarthritis: a 3-year, randomized, placebo-controlled, double-blind study. Arch Intern Med 2002; 162(18):2113-23.
4 Kimmatkar N, et. al.: Efficacy and tolerability of Boswellia serrata extract in treatment of osteoarthritis of knee-a randomized double blind placebo controlled trial. 2003; 10(1):3-7.
5 Gruenwald J., et al.: Effect of glucosamine sulfate with or without omega-3 fatty acids in patients with osteoarthritis. Adv Ther 2009; 6(9): 858-871.

Navštivte náš

CzechEnglish